Inspirations- og studietur til Ærøskøbing

Lørdag morgen kl. 6.45 var der afgang fra Fynshav mod Søby på Ærø. Morgenmaden blev indtaget på færgen og var sponsoreret af Håndværksbageren ved Poul Hansen.

Efter en behagelig overfart ankom vi til Søby kl. 8.00, hvor der var gratis bus til Ærøskøbing.

Første punkt på dagsordenen var rundvisning i Det Gamle Værft ved Christian Albertsen. Derefter fortalte Louise Badino om den gamle købmandsgård og sin bryllupsforretning Danish Island Weddings. Vi gik gennem caféen og samledes i bryllupssalen. Senere fortalte Michael Nielsen om whiskydestilleriet, som ligger i baggården.

Frokosten blev indtaget på værftet og var sponsoreret af Delikatessen ved Anja Tækker.

Vi sluttede af med byrundvisning ved Karen Margrethe Fabricius, der fortalte om byens historie og de mange velholdte huse. Hun kunne bl.a. fortælle, at byen har fået Europa Nostra-prisen, og at det har betydet rigtig meget. Hun fortalte også, at byen har en bevarende lokalplan, som bliver håndhævet af kommunen og byens bevaringsforeninger. Vi så ikke et eneste plastikvindue på turen, og de mange velholdte døre og skorstene var et imponerende syn. På havnen så vi en trækvogn med teksten “Alt er vand ved siden af Ærø”, og vi må nok indrømme, at vi kan lære meget af Ærøskøbing med hensyn til bevaring og iværksætteri.