Aktiviteter i Hofrådens Hus

Arbejdsweekender i maj 2018

Hofrådens Hus – Nedtagning af tag from Jorgen Pedersen on Vimeo.

Loppemarked 1. april 2018

Loppemarked i Hofrådens Hus from Jorgen Pedersen on Vimeo.

Allehelgenssøndag 5. november 2017

(U)hyggelig Allehelgenssøndag i Hofrådens Hus med over 70 deltagere. Både børn og voksne gik på opdagelse i de gamle tomme værelser på 1. sal i Hofrådens Hus, hvor der var skruet op for uhyggen med drabelig musik og masser af edderkoppespind, skræmmende spøgelser og bloddryppende gengangere. Senere blev der i fællesskab skåret græskarlamper, bagt snobrød og ristet skumfiduser over bål i haven. Kokken 16.00 blev der fyldt op ved de hyggelige langborde i stueetagen. Her kunne alle få varmen og nyde de delikate supper, som Karen Marie Hougaard, Aase Nyegaard, Vibeke Hach Madsen og Asta Nørgaard havde tilberedt. Tak for en dejlig dag.

 

Arbejdsdag og grill 17. september 2017

Søndag morgen kl. 09.00 var 15 frivillige hjælpere på pletten for at tømme baghuset og rydde op i haven. En container stod klar ved vejen, og der blev kørt gamle møbler, brædder, plastikvinduer og haveaffald væk. Blandt dagens loppefund var en robåd, en flagstang, et dannebrogsflag og mange andre spændende effekter. Om eftermiddagen blev der grillet i haven, mens solen skinnede på de flittige hjælpere. Takket være deres indsats er baghuset nu ryddet.

Loppemarked 4. februar 2017

Mange af byens borgere var mødt op for at gøre en god handel, da de spændende loppefund fra husets oprydning blev sat til salg. Overskuddet går til sikringen af Hofrådens Hus, og det blev til mere end bevaringsforeningen havde regnet med. Omkring 200 interesserede var mødt op. Læs den flotte artikel på JVs netavis med flere billeder.

Nytårskur 14. januar 2017

Omkring 60 af bevaringsforeningens medlemmer var mødt op med højt humør og nytårsstemning. Der blev holdt taler, fyret en kanon af og snakket om løst og fast. Champagnen var sponsoreret af SuperBrugsen Augustenborg ved Per Beierholm.

 Arbejdsweekender 2016

12. og 13. november 2016

Lørdag morgen kl. 10.00 var der samling og orientering i spisestuen. Derefter gik næsten 20 frivillige hjælpere i gang. Der var opsat sedler i hvert rum, hvor man kunne læse, hvad der måtte fjernes. Listelofter blev savet med rundsav og var derefter lette at fjerne. Isolering blev samlet i en trailer med gitter, som var udlånet af Als Bilindretning ved Hans Overby. “Loppefund” blev flyttet til et andet rum, så listelofter og en pladevæg kunne fjernes og det oprindelige loft i storstuen kom til syne. Nærkøb ved Peter Thomsen havde sponsoreret drikkevarer, chips og “bom”.

Tusind tak til de mange frivillige hjælpere og ikke mindst vores sponsorer.

29. og 30. oktober 2016

20 hjælpere var mødt op for at deltage i tømningen af Hofrådens Hus lørdag den 29. og søndag den 30. oktober. Dørene blev slået op kl. 10.00, og efter en kort velkomst og arbejdsfordeling gik de frivillige i gang med at tømme huset. Der blev samarbejdet på kryds og tværs og ydet en kæmpe indsats. Til vores store overraskelse lykkedes det at tømme hele huset for bøger, gamle gulvtæpper og andet skrammel på kun to dage. Brugbare effekter og loppefund blev sat til side.

Støvmasker og arbejdsdragter var sponsoreret af Bygma Guderup. Nærkøb ved Peter Thomsen havde sponsoreret drikkevarer, chips og “bom”. Trailere blev udlånt af Als Bilindretning ved Hans Overby, og Lokalhistorisk Arkiv stod for kaffe og kage.

Thomas Hjorth, der var arbejdsleder begge dage, havde gjort et stort stykke arbejde ved bl.a. at lave en sliske.

Tusind tak til de mange gode kræfter, som støtter op om byens nye hus. Vi glæder os allerede til næste arbejdsweekend den 12. og 13. november og det efterfølgende loppemarked.